Welkom in groep 6!

Na lekker uitgerust te zijn in de kerstvakantie gaan we nu weer een nieuwe, drukke periode in. Vol nieuwe energie gaan we aan de slag!

Ons tweede thema van Da Vinci zal gaan over de Grieken en Romeinen. Aan dit thema zullen we een lange periode werken, tot halverwege april zijn we bezig met dit thema.
We zullen het hebben over de verschillende goden, het paard van Troje, vrouwenrechten, de Olympische spelen, geneeskunde en het menselijk lichaam, het Romeinse Rijk, regeren & democratie, uitvindingen, en nog veel meer!
Op www.samenopaardevoorthuis.nl kunt u leuke tips lezen over welke uitstapjes of boeken bij ons thema passen.

Al eerder was er op deze pagina te zien dat we hard aan het oefenen waren met het tafellied, en dat we een les hadden gehad over breuken waarbij we met pannenkoeken aan de slag gingen (zie foto). Ook hebben we deze keer hard geoefend met het rekenonderwerp: inhoud & gewicht.

 

We kunnen aan allerlei dingen merken dat we nu toch wel in de tweede helft van groep 6 zitten. Binnenkort zijn de cito-toetsen, we werken voor Estafette al in ons tweede werkboek en ook met schrijven hebben we nu een nieuw schrijfschrift. In dit schrijfschrift schrijven we zonder hulplijntjes, best lastig!

Groeten van groep 6 en juf Annerie