Welkom in groep 1b/2

Imrieke van der LugtGroep 1b/2

Hups zei de rups
En uit een gaatje
Kwam een draadje
En hij spon een…cocon!

En uit de cocon kwam een vlinder!

Vol verwondering hebben we dit ook in het echt gezien,want we hebben een bak met echte rupsen en  vlinders in de klas. De eerste weken na de zomervakantie is ons thema vlinders.

En dat is een erg leuk thema. De kinderen zijn betrokken en hebben al veel geleerd en ontdekt! Vanuit de het boek rupsje nooit genoeg hebben we geoefend met de dagen van de week. Want elke dag eet de rups iets anders…..

De kinderen vroegen zich af hoe en wat een vlinder nou eigenlijk eet en hoe de vlinder slaapt?
En de stippen op een koolwitje? Dan weet je of het een mannetjesvlinder of een vrouwtjesvlinder is.

Deze vragen gebruiken we om mee aan de slag te gaan in het thema. Ook maken we gebruik van de methode Da Vinci. De methode helpt ons om het thema op een uitdagende en creatieve manier aan te bieden.

Als je goed naar de vlinder kijkt, dan zie je dat de beide helften hetzelfde zijn.
Wanneer je dit probeert na te maken, dan ben je aan het spiegelen.
Dit hebben we geoefend en dat was niet makkelijk, maar wel leuk om te doen!

Eén of twee keer per week gaan we naar het speellokaal. Daar zijn we heerlijk bezig met klimmen, glijden, mikken, balanceren en spelen we tikspelletjes. De kinderen genieten van het bewegen en de spanning van de spelletjes. Zonder dat ze het in de gaten hebben oefenen ze veel vaardigheden.

Met de bijbelverhalen zijn we gestart aan het begin van de bijbel. En het is mooi om te zien dat de kinderen de verhalen verwerken in hun spel. Ze bouwen de ark van Noach en de toren van Babel. We genieten van het zingen van de liedjes die bij de verhalen horen.

De woensdagen is groep 1 vrij en komen de kinderen van groep 2 wel naar school. De kinderen zijn op die dag nog gewoon echt kleuters. We hebben dan aandacht en tijd voor andere activiteiten zoals schrijfoefeningen, luisterspelletjes en rekenactiviteiten.

De komende weken gaan we van alles ontdekken over een ander kriebelbeestje, namelijk de bij!