Nieuws uit groep 1a

Yvonne van NoortGroep 1a

2 oktober 2018

Leuk dat u een kijkje neemt op onze website!

Met frisse moed zijn we na de zomervakantie begonnen in groep 1a. Voor zeven kinderen was het de start van hun basisschooltijd, tien kinderen zaten voor de vakantie al op school. Het was natuurlijk wel even wennen, maar dat gaat best snel! Iedereen is al lekker aan het spelen en aan het werken! Inmiddels zijn er al weer drie kinderen bijgekomen en telt onze klas nu twintig kinderen.  Het eerste thema waar we (vanuit de methode Da Vinci) mee aan het werk zijn gegaan, is Vlinders. We hebben al veel over vlinders geleerd en ook mooie werkjes gemaakt en liedjes geleerd over rupsen en vlinders.

Er is ook een echte vlinderbak op school met eitjes, rupsen en poppen. We kunnen zien hoe de eitjes uitkomen, de rupsen heel veel kool eten en over een poosje hopelijk ook hoe de poppen uitkomen. De vlinders laten we dan natuurlijk buiten weer vrij.

Ook weten we inmiddels veel over zonnebloemen en bijen. Hoewel we bijen, zelfs als ze dood zijn, ook wel een beetje eng vinden, hebben we ze toch heel goed bekeken en ook ontdekt wat een mooie en knappe dieren het zijn!

 

 

Vanaf deze week gaan we ook aandacht besteden aan de Christelijke Kinderboekenmaand. Het thema daarvan is vriendschap. Daar kunnen we allemaal wel over meepraten in onze groep: tijdens een gesprekje gaf iedereen aan dat het leuk is om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen of grapjes te maken. Afbeeldingsresultaat voor christelijke kinderboekenmaand 2018

 

 

 

 

De Bijbelverhalen gaan deze periode over Abraham, Izak en Jacob. Hoe wonderlijk is de manier waarop God met hen omging en Zijn verbond sloot met mensen. En wat een voorrecht dat wij ook mogen leven, werken, leren en spelen als kinderen van Hem!