31 mei 2018

Fijn dat u een kijkje wilt nemen op onze website!

20 april was ook op onze school de dag van  de koningsspelen. Wat was het een fantastische dag, met als start een gezellig ontbijt in de groep. Daarna deden we een speurtocht in de wijk en na een pauze met drinken en wat lekkers waren er leuke spelletjes te doen op het plein.

We hebben genoten van een heerlijk zonnige meivakantie, en ook nu is het vaak heerlijk weer om lekker buiten te spelen. Het is elke keer een feest als de zandbak weer open mag! Na de meivakantie zitten er 23 kinderen in groep 1a/2a. Een aantal kinderen is net vier jaar geworden, terwijl anderen hun zesde verjaardag al hebben gevierd. Wat mooi is om te zien, is dat de oudere kinderen de jongere kinderen vaak helpen.

Net als groep 3 t/m 8 werken we nu ook in groep 1 en 2 met de methode Da Vinci.  Daar moeten we onze weg nog even in vinden, maar we merken al wel dat het aanbod breed is en dat de kinderen er heel veel van leren!

We zijn nu bezig met het thema Lente en binnen dit thema komen verschillende sub thema’s aan bod. Voor de meivakantie hebben we gewerkt over de thema’s Pasen, eieren en kuikens en baby’s. Dat laatste thema sloot goed aan bij de belevingswereld van de kinderen omdat bij een aantal kinderen kort geleden een broertje of zusje is geboren. Een van de moeders kwam bij ons in de klas met haar baby. We mochten haar allerlei vragen stellen en hebben veel van haar geleerd over hoe je goed voor een baby kunt zorgen. Ook mochten we zelf oefenen met babypoppen in bad doen, afdrogen en aankleden.  

De eerste week na de meivakantie mochten we in liedjes, gesprekjes, Bijbelverhalen en werkjes stilstaan bij de betekenis van Hemelvaart en Pinksteren. Nu gaan we een heel aantal weken werken over de boerderij. Een bezoekje aan de kinderboerderij kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Dinsdag 29 mei zijn we daarom met hulp van een aantal ouders naar het Bospark gewandeld. Dat was een leuk uitje.

De Bijbelverhalen gaan deze periode over het werk van de apostelen, met name Petrus en Paulus. Zij kregen van God een bijzondere taak om het evangelie, het goede nieuws van Jezus, aan de mensen te vertellen. Dat was vaak niet makkelijk maar wat zorgde God op een bijzondere manier voor hen! En wat is het fijn dat dat goede nieuws ook ons mocht bereiken! Mooi om daar samen met de kinderen verwonderd over te zijn.

We hopen dat u het leuk vindt om via deze website af en toe het nieuws uit de groep te lezen.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van Noort