Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 5! Het is een gezellige tijd van het jaar, zo rond Sinterklaas en Kerst. Er worden vaak cadeautjes uitgedeeld, daar mag je natuurlijk van genieten. Het mooiste cadeau is natuurlijk wel de geboorte van Jezus. Dankzij Hem is de breuk met God hersteld.

In de klas wordt er hard gewerkt door de kinderen. We leren ook steeds nieuwe dingen, zoals bijvoorbeeld bij rekenen. We maken al keersommen die over de 1000 gaan! Knap hè?! Tijdens de taallessen leren we over de tegenwoordige en verleden tijd, de stam, ‘t kofschip en leren we ook hoe je verkleinwoorden schrijft: een stoeltje, een muntje, een riempje, een kringetje enz.

Wat ook zo fijn is in onze klas, is dat er zo’n goede sfeer is. We zorgen goed voor elkaar en we helpen elkaar. We merken dat het daardoor fijn is om naar school te gaan. We praten ook veel met elkaar over wat ons bezighoudt. Soms helpt Max van de Kanjertraining ons hierbij. Max heeft namelijk een zwerver ontmoet.

Hoe ga je nu om met een zwerver? We willen toch zorgen voor elkaar?! Hoe doe je dat met mensen die je niet goed kent? We hebben ontdekt dat als je elkaar beter leert kennen, dat het dan fijn is om bij elkaar te zijn. Want, zelfs je beste vriend was vroeger een onbekende voor je…

Groetjes van groep 5!