Hallo allemaal,

Welkom op de pagina van groep 5! In deze zomerperiode genieten we met elkaar van het lekkere weer. Kinderen komen op school met korte broek en zonnebril. Dat ziet er zomers uit!

Sinds kort hebben we op onze school chromebooks. Dat is erg leuk en we leren daardoor veel nieuwe dingen. We kunnen nu makkelijker samenwerken aan dezelfde opdracht. We leren hoe je het gemaakte werk kunt delen met klasgenoten of met de meester.

Omdat we nu met de hele klas tegelijk met een chromebook kunnen werken, hoeven we ook niet op elkaar te wachten. Dat was ook handig toen we aan een Da Vinci-opdracht moesten werken. We maakten een poster over gewervelde en ongewervelde dieren. Later hebben we de poster gepresenteerd aan onze ouders.

Met de rekenlessen hebben we weer een flinke stap gemaakt op de getallenlijn. We gaan al tot de 10.000! Dat geeft nog wel eens verwarring, maar we leren het steeds beter.

Tijdens de pauzes genieten we van het nieuwe buitenspeelgoed. Er zijn veel nieuwe dingen gekocht van het geld dat we met een sponsorloop hadden verdient.

Als we vooruit kijken, zien we de zomervakantie er al bijna aankomen. Nog een paar weken en dan gaan we naar groep 6.

Groetjes van groep 5!