Welkom in groep 6!

Nog steeds werken we in de klas over het thema Grieken & Romeinen. Er is zoveel over te leren en ontdekken!
We hebben het over het paard van Troje, vrouwenrechten, de Olympische spelen, het menselijk lichaam, het Romeinse Rijk, regeren en democratie en nog veel meer.

We zijn bezig geweest met het tekenen van een vertelplaat bij het verhaal van het paard van Troje, we hebben een tekenles gehad over mensengezichten tekenen en recent zijn we bezig geweest met het tekenen van voorjaarsbloemen. De mooiste creaties komen dan voorbij!

Ook hebben we in de klas met mozaïek een patroon gemaakt, zoals de Romeinen dat vroeger ook deden. Heel verschillende patronen, maar ontzettend mooi om te zien!

Voor de meivakantie hopen we het thema Grieken & Romeinen af te ronden, en daarna gaan we verder met het thema Middeleeuwen.

Maar natuurlijk werken we niet alleen maar over Grieken & Romeinen. We werken nog steeds dagelijks hard aan onze rekenvaardigheden, zijn bezig met de laatste nieuwe spellingcategorieën voor dit jaar en oefenen nog veel met (begrijpend) lezen.
Om onze basisvaardigheden goed te blijven oefenen zijn we veel bezig met rekenspelletjes in de klas. Zo blijven we op een leuke manier hier actief mee bezig.

Groeten van groep 6 en juf Annerie