WELKOM IN GROEP 6!

De laatste periode tot de zomervakantie is ingegaan. En dat is vaak nog een hele drukke periode. Waar we zoal mee bezig zijn?

We oefenen nog steeds erg hard met het automatiseren. Dit doen we twee keer per week door middel van spelletjes. We oefenen in tweetallen of drietallen en proberen zo onszelf elke keer weer een beetje te verbeteren.

Daarnaast zijn we ook erg druk met de taal- en spellinglessen. Voor deze twee vakken zijn de laatste blokken aangebroken. Voor spelling betekent dat vooral veel herhaling van categorieën.
Met taal zijn we op dit moment bezig met uitdrukkingen. Best lastig hoor! Wat betekent nu eigenlijk ‘de hond in de pot vinden’, of ‘als de kat van huis is dan dansen de muizen op tafel’. We maken tekeningen bij deze uitdrukkingen en gebruiken het in korte verhaaltjes zodat we het ook weten toe te passen.

Elke dag beginnen we met bidden, zingen en op maandag t/m woensdag een Bijbelverhaal. Op donderdag maken de kinderen een werkboekles bij de Bijbelverhalen van afgelopen week en op vrijdag is dan vaak de overhoring.
Hoe we het Bijbelverhaal met elkaar behandelen is vaak heel wisselend. Soms wordt het verteld, soms wordt het voorgelezen, maar soms lezen we ook samen uit de bijbel. Wat is het mooi om als klas samen bezig te zijn met een (gekopieerd) Bijbelstuk en dat je dan mag markeren wat jou aanspreekt of wat jij belangrijk vindt. Op die raken we ons bewust van de mooie beloftes en uitspraken die in de Bijbel staan en zien we dat we daar vandaag de dag ook nog steeds iets mee kunnen!

Deze laatste periode tot aan de zomervakantie werken we met Da Vinci over het thema Middeleeuwen. Een nieuw thema waar genoeg over te leren valt! We zien er naar uit om ons weer helemaal onder te dompelen in alle dingen die met de Middeleeuwen te maken hebben! 🙂

Groeten van groep 6 en juf Annerie